Cijena web stranice, koliko košta održavanje web stranice?

Posjedovanje web stranice je kao posjedovanje kuće. Uvijek ćete se suočavati s troškovima održavanja te iste web stranice. Kada kupujete uslugu izrade web stranica, morate imati izbor da donesete pravu odluku, odnosno morate znati što vas sve čeka u budućnosti.

Pretražujete internet u potrazi za tvrtkom koja će vam izgraditi web stranicu. Pronaći ćete rješenja za kompletnu web stranicu za jednokratne naknade već od 1000 kuna, ali postoji nešto što ne znate. Stvar je u tome da jednokratne cijene nikada nisu zapravo “jednokratne”. Uvijek postoje stalni troškovi održavanja web stranice, bez obzira na veličinu ili vrstu web stranice koju imate.

Kada kupujete kuću, postavljate proračun za dodatne troškove kao što su osiguranje, porezi, režije, održavanje i neočekivani popravak. Ti se troškovi mogu brzo zbrojiti i znate gdje ste. Web stranica funkcionira na isti način. Ako nemate proračun za registraciju domene, web hosting, dodatke, periodična ažuriranja, promjene sadržaja i neočekivane popravke grešaka, možda ćete kasnije dočekati iznenađenje.

Baš kao i kod kuće, jeftinije je redovito održavanje umjesto čekanja da se vaša web stranica totalno raspadne. Ako ste tehnički potkovani, određenim dijelovima web stranice možete upravljati i sami. Međutim, vaše je vrijeme dragocjeno i ne možete biti sigurni da su stvari učinjene ispravno u 100% slučajeva.

Dakle, što mislite jeli vam treba usluga održavanja web stranice?

Objavljeno dana