Digitalni mjerači krvnog tlaka

Postoje različiti načini mjerenja krvnog tlaka, što vam omogućuje da izmjerite svoj pravi krvni tlak i dobijete popis mjerenja krvnog tlaka. Najjednostavniji za korištenje su elektronički ili digitalni uređaji. Na isti se način mogu smatrati i digitalni mjerači krvnog tlaka. Posebno su prikladni za sve koji nisu navikli sami mjeriti tlak. Ispitivanje vlastitog krvnog tlaka prikladnije je od posjeta liječniku, kao što se nekada zahtijevalo. Omogućuje vam redovito mjerenje krvnog tlaka, vođenje točne evidencije očitanja i spremne informacije za svog liječnika pri svakom posjetu.

Digitalni monitori imaju ručne ili automatske manžete i dolaze s ugrađenim LCD zaslonom koji prikazuje očitanje. Neki modeli omogućuju čitanje zapešća ili prstiju. Većina ovih digitalnih mjerača krvnog tlaka dolazi s samonapuhujućim manžetama koje se napuhuju nakon što se manžeta pričvrsti i uređaj uključi. Ovi monitori također imaju značajku digitalnih očitanja koja pomažu pacijentu da dobije točnije očitanje tlaka. I to je dobra opcija za nagluhe ili slabovidne. Također otkrivaju skokove u krvi ispod manžete krvnog tlaka. Mnogi digitalni mjerači krvnog tlaka također uključuju ispis na papiru koji vašem liječniku daje praktičan papirnati zapis.

Uz sve to, također je važno uzeti u obzir mjesto i veličinu manžete kako biste provjerili točnost monitora. Točnost monitora ili očitanja može se provjeriti usporedbom očitanja s očitanjem profesionalnog mjernog uređaja. Također, monitore je potrebno testirati na točnost prije uporabe barem jednom godišnje.

Objavljeno dana