Kako odabrati kućni mjerač krvnog tlaka

Postoje mnoge vrste i vrste kućnih mjerača krvnog tlaka (HBPM). Kupnja mjerača krvnog tlaka izvrstan je način za praćenje krvnog tlaka; međutim, odabir jednog može biti zbunjujući. Izbor je osobni i obično se temelji na: točnosti, jednostavnosti korištenja, cijeni, vrsti manžete, memoriji i mogućnostima ispisa. Važno je odabrati onu koja vam odgovara. Ovaj članak će vam dati nekoliko savjeta i informacija za odabir najboljeg mjerača krvnog tlaka za vas.

Kućni tlakomjeri su u osnovi tri vrste, Merkurov stupac, aneroidni i digitalni tlakomjeri.

Merkur HBPM:

Viđeno u liječničkoj ordinaciji. Oni su najtočniji, ali najteži za korištenje. Koriste stetoskop za otkrivanje zvukova u arterijama.

aneroid HPBM-i-

su drugi najpouzdaniji. Aneroidni monitori koštaju oko 20 do 30 dolara. Također zahtijevaju korištenje stetoskopa – koji je uključen u ovaj model. Lagani su, prenosivi i pristupačni. Stručnjaci American Society of Hypertension preporučuju ovu vrstu i kažu da su ovo najjeftiniji monitori i da s njima malo može poći po zlu. Aneroidni modeli mogu biti teški za korištenje i mogu zahtijevati obuku od strane liječnika ili zdravstvenog radnika. Štoviše, njihova uporaba zahtijeva dobar sluh i vid i možda nije najbolji izbor za starije osobe ili osobe s invaliditetom. Iz tih razloga, aneroidni HBPM-ovi općenito su manje popularni od digitalnih monitora.

Digitalni HBPM-ovi:

Ovi strojevi su manje precizni, ali su najlakši za korištenje. Dobra su opcija za nagluhe ili slabovidne osobe. Ako se pravilno koristi, najbolji je izbor za svakoga.

Također je važno uzeti u obzir manžetu kada kupujete HBPM. Manšete su tri vrste. Manžete za ruke, zapešća i prste. Manšete za ruke su najpreciznije. Manšete za prste i zapešća preporučuju se samo onima koji ih ne mogu nositi na ruci. Neispravno postavljena manžeta za ruku će dati lažno očitanje. To je najčešći razlog za netočna očitanja krvnog tlaka. Kako biste odredili veličinu manžete, izmjerite oko sredine nadlaktice. Ako je

Manje od 31 cm (12,2 in), kupite manžetu normalne veličine

Između 31 i 40 cm (15,7 in), kupite manžetu velike veličine

Manšete moraju biti napuhane za mjerenje krvnog tlaka – tu spadaju one koje se moraju napuhati ručno, poluautomatski uređaji ili automatski uređaji na napuhavanje.

Evo nekoliko savjeta kada kupujete mjerač krvnog tlaka.

Veličina zaslona – je li potrebno standardno ili preveliko očitavanje LCD-a. Pokušajte ga dovesti do normalne veličine.

Napajanje – baterija ili AC adapter. Ako putujete, jedinica na baterije je vaš najbolji izbor.

Značajke memorije – Neki modeli pamte zadnja ili više očitanja. Postoje i modeli koji imaju PC link. Bolje je odabrati onaj koji ima memoriju za praćenje krvnog tlaka barem mjesec dana.

Mogućnosti ispisa – Neki monitori također imaju opcije ispisa kako bi vaš zapis bio siguran

Veličine manžeta – Za neke jedinice dostupne su velike i male manžete. Veličina manžete na mjeraču krvnog tlaka može biti najvažnija za točno očitavanje. Stoga uvijek koristite manžetu koja nije premala ili prevelika.

Trošak – Trošak može biti najvažniji faktor. Ne zaboravite napraviti što više istraživanja. Skuplji modeli možda nisu uvijek tako dobri kao jeftiniji

Točnost – očitanja na nekim jedinicama za zapešće i prste možda neće biti točna kao jedinica za ruku, ovisno o pojedincu.

Jednostavnost korištenja – ovisi o osobnim preferencijama. Osobe s određenim invaliditetom mogu smatrati da je jedna jedinica lakša za korištenje od druge.

Trajanje jamstva – Jamstva variraju od jedne do tri godine. Redovito provjeravajte svoju jedinicu kako biste bili sigurni da sve radi glatko i točno.

Objavljeno dana