Kako vam zabava uz vino i sir može sniziti krvni tlak?

Zabava uz vino i sir može biti zabavan način da se opustite i steknete nova prijateljstva. Također je odličan način za snižavanje krvnog tlaka.

Zabave od sira i vina izvrsne su za velika okupljanja. Učinite to jako zabavnim tako što ćete svakom gostu donijeti bocu vina i egzotični sir. To je fantastičan način da probate nova vina i sireve… i savršen početak razgovora.

Zabava sa sirom i vinom također je savršen način da se opustite … i sebe i svoje arterije. Vino je dobro za snižavanje krvnog tlaka…i sir.

Čaša crnog vina

Crveno vino sadrži zaštitni antioksidans – flavonol koji se zove resveratrol. Ovaj moćni antioksidans štiti vaše arterije od oštećenja slobodnih radikala… i pomaže spriječiti stvrdnjavanje arterija.

Flavonoid u crnom vinu također sprječava zgrušavanje trombocita … zaustavljanjem ovog prvog koraka u stvaranju smrtonosnih krvnih ugrušaka. Čaša crnog vina održava vašu krv neometano teče kroz vaše arterije.

Što je još važnije za vaš krvni tlak… nedavne studije su pokazale da pijenje crnog vina poboljšava funkciju sluznice vaših arterija. Kada sluznica vaših arterija radi dobro … one se slobodno šire i snižavaju vaš krvni tlak.

Čaša ili dvije crnog vina dnevno… ovo je savršena količina za održavanje mladosti srca i arterija – i za održavanje krvnog tlaka normalnim. Što je crno vino tamnije … to bolje. Tamnocrvena vina imaju više zaštitnog resveratrola flavonoida. Zaboravite na bijela vina… ona blijeda u usporedbi.

Iako sir ima puno zasićenih masti i može povisiti razinu kolesterola … malo sira je dobro za vas. Kao i crno vino, sir je dobar za vas ako ga jedete umjereno.

Tijekom procesa proizvodnje sira, dok mlijeko fermentira … peptidi se oslobađaju iz mliječnih proteina. Ovi peptidi pomažu kontrolirati vaš krvni tlak … inhibiranjem enzima koji pretvaraju angiotenzin.

Kada se protein angiotenzin pretvori u angiotenzin II. Angiotenzin II je peptid koji sužava vaše arterije i povećava zadržavanje vode i natrija. Cijeli ovaj proces stvarno podiže vaš krvni tlak.

Drugi peptidi – koji se nalaze u fermentiranim mliječnim proizvodima poput sira – zaustavljaju ovu reakciju podizanja krvnog tlaka. Konzumacija malih kriški sira blokira enzim koji proizvodi angiotenzin II, održava vaše arterije opuštenim i krvni tlak.

Nakon napornog dana u uredu … kada vam je napetost podigla krvni tlak … uživajte u finim sirevima uz čašu crnog vina. Opustite se … opustite svoje arterije … vratite svoj krvni tlak na normalu. Vaše srce će vas voljeti zbog toga.

Objavljeno dana