Prirodna terapija za održavanje zdravog krvnog tlaka

Jedan od češćih tretmana za visoki krvni tlak su ACE inhibitori. Kada vaši bubrezi otkriju nizak krvni tlak, oslobađaju enzim koji se zove renin, koji stimulira proizvodnju proteina koji se zove angiotenzin I. Angiotenzin I se zatim pretvara u enzim koji pretvara angiotenzin (ACE) u plućima u vrlo moćnu kemikaliju zvanu angiotenzin II. Angiotenzin II je snažan konstriktor krvnih žila koji uzrokuje kontrakciju mišića koji okružuju krvne žile, što rezultira sužavanjem krvnih žila. Ovo sužavanje krvnih žila povećava pritisak u krvnim žilama i može rezultirati visokim krvnim tlakom.

ACE inhibitori blokiraju djelovanje enzima koji pretvara angiotenzin u plućima tako da se angiotenzin I ne pretvara u angiotenzin II. To omogućuje da krvne žile ostanu proširene, što rezultira snižavanjem krvnog tlaka. ARB blokiraju djelovanje samog angiotenzina II, pa se krvne žile šire, što srcu olakšava pumpanje krvi, a rezultira nižim krvnim tlakom.

Prirodni bioaktivni kazein hidrolizat tripeptidi u Melaleuca’s ProStolic djeluju kao prirodni blokatori za proizvodnju angiotenzina II. U ovu zaštićenu smjesu uključen je i sok od nara u prahu, koji također inhibira aktivnost enzima koji pretvara angiotenzin. Treći sastojak je ekstrakt pasiflore. Iako istraživači ne znaju točno kako pasiflora djeluje, vjeruju da flavonoidi i alkaloidni spojevi u biljci reguliraju neurotransmitere u vašem živčanom sustavu koji smanjuju tjeskobu. Jedan od ovih flavonoida posebno, krizin, pomaže smirivanju središnjeg živčanog sustava i snižavanju krvnog tlaka.

U kombinaciji sa zaštićenom mješavinom tripeptida, prahom soka nara i ekstraktom cvijeća strasti, ProStolic također sadrži kalij i kalcij kako bi pružio sveobuhvatan prirodni lijek koji pomaže u promicanju zdravog krvotoka i prirodnom održavanju zdravog krvnog tlaka, ali bez nuspojava, tako da obično s droge.

Tripeptidi nastaju kada se mliječni kazein razgradi na manje komadiće. Proučeno je nekoliko različitih peptida, ali značajna količina istraživanja pokazala je da tripeptidi izoleucin-prolin-prolin (IPP) i valin-prolin-prolin (VPP) imaju najpovoljnije dokaze o njihovoj učinkovitosti, sigurnosti i bioraspoloživosti. Prirodni bioaktivni hidrolizirani kazein (kombinacija tripeptida IPP i VPP) aktivni je sastojak uključen u zaštićenu mješavinu u Melaleuca’s ProStolic (. Ovi tripeptidi su izvedeni iz mliječnog kazeina s niskim udjelom masti i klinički je dokazano da pomažu u održavanju zdravog krvnog tlaka. Većina njih. studije pokazuju da je krvni tlak niži nakon 2 tjedna dnevne konzumacije IPP i VPP, a stabilna razina se postiže nakon 4-6 tjedana.

Poput mehanizma djelovanja obično propisanih ACE inhibitora, prirodno djelovanje tripeptida blokira proizvodnju angiotenzina II, koji inače uzrokuje sužavanje krvnih žila. Ali ta sličnost prestaje. Studije pokazuju da IPP i VPP tripeptidi postižu blokadu angiotenzina II bez nuspojava koje su tako česte u ACE i ARB lijekovima. Godine 2001., 8-tjedna placebom kontrolirana, dvostruko slijepa studija provedena je na 30 osoba s blagom ili umjerenom hipertenzijom. Rezultati studije pokazali su značajno smanjenje krvnog tlaka ispitanika IPP i VPP testa, ali nije uočena promjena u placebo skupini. Osim toga, nisu uočene nuspojave kao što su suhi kašalj, simptomi probavnog trakta ili abnormalne promjene.

Više od 20 kliničkih ispitivanja provedeno je na ljudima s IPP i VPP peptidima tijekom posljednjih 10 godina, a provedeno je više od 10 dvostruko slijepih kliničkih studija na specifičnoj tripeptidnoj formulaciji korištenoj u vlasničkoj mješavini Melaleuca. Placebo kontrolirana studija krvnog tlaka na 30 starijih hipertenzivnih bolesnika, od kojih je većina uzimala antihipertenzive, iz 1996. godine pokazala je značajno smanjenje sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka nakon 4 i 8 tjedana, ali nisu uočene značajne promjene u placebu. skupina.

British Journal of Nutrition izvješćuje u slijepoj, placebom kontroliranoj studiji od 131 osobe s visokim normalnim krvnim tlakom ili blagom hipertenzijom kako bi se utvrdila učinkovitost hidroliziranog kazeina koji sadrži IPP i VPP u snižavanju krvnog tlaka. Autori su zaključili da ovi peptidi mogu pomoći u prevenciji hipertenzije kod osoba s krvnim tlakom iznad normalnog.

Melaleuca’s Prostolic također sadrži i druge prirodne lijekove za hipertenziju, uključujući sok od nara, cvijet strasti, kalij i kalcij. O svim dobrobitima ovih prirodnih sastojaka raspravljat će se u Prirodnoj terapiji za održavanje zdravog krvnog tlaka, 3. dio.

Prirodna terapija za održavanje zdravog krvnog tlaka Iako postoje mnogi uobičajeni farmaceutski tretmani za visoki krvni tlak, uključujući beta blokatore i ACE inhibitore, postoje neke vrlo učinkovite alternative uključujući sok od nara, cvijet strasti i tjelovježbu.

Postoje dokazi da sok od nara štiti od kardiovaskularnih bolesti. Iako šipak postoji tisućama godina, sve do nedavno nije bilo puno istraživanja. Većina istraživanja prvo je provedena u Izraelu i još je u tijeku. Jedna od prvih studija koja je privukla pažnju pokazala je da sok od nara ima jak antiaterogen (biološki aktivnu tvar koja sprječava aterogenezu, nakupljanje plakova koji sadrže lipide na unutarnjim slojevima arterija) kod zdravih ljudi i aterosklerotičnih miševa što se može pripisati njegovim antioksidativnim svojstvima. . Nekoliko mjeseci kasnije, rezultati studije provedene na Sveučilištu u Kaliforniji pokazali su antioksidativnu aktivnost tri puta veću od onih u crvenom vinu i zelenom čaju.

Zatim je druga studija u Izraelu pokazala da sok od nara smanjuje razvoj ateroskleroze kod miševa koji su već imali uznapredovalu aterosklerozu. Sljedeći mjesec, rezultati druge studije pokazali su 36% smanjenje aktivnosti ACE u serumu i 5% smanjenje sistoličkog krvnog tlaka kod pacijenata koji su pili sok od nara. Studija je zaključila da sok od nara može ponuditi široku zaštitu od kardiovaskularnih bolesti, što bi moglo biti povezano s njegovim inhibitornim učinkom na oksidativni stres i aktivnost ACE u serumu.

U posljednjih 5 godina, više od 150 studija i publikacija koje uključuju šipak indeksirano je u PubMed bazi podataka Američke nacionalne medicinske knjižnice, s nalazima koji ukazuju na mnoge zdrave prednosti ovog voća. Vjerojatno je najvažniji u smanjenju kardiovaskularnih bolesti.

Još jedna uzbudljiva studija u ožujku 2005. testirala je učinke soka od nara na uzorcima kultiviranih stanica ljudskih koronarnih arterija izloženih ekstremnom stresu in vitro (kao što bi bio slučaj s nekim s visokim krvnim tlakom), a također i na miševima s hiperkolesterolemijom. Studija je pokazala da davanje soka od nara značajno smanjuje napredovanje ateroskleroze, te da se proaterogeni učinci uzrokovani poremećenim posmičnim naprezanjem mogu poništiti kroničnom upotrebom soka od nara. Implikacije ovoga su da kronična upotreba soka od nara može biti učinkovita i u prevenciji i u liječenju ateroskleroze.

Rezultati drugog trogodišnjeg istraživanja sugeriraju da sok od nara smanjuje debljinu karotidne intime-medije i sistolički krvni tlak u bolesnika sa stenozom karotidne arterije.

U najnovijem članku o šipku, objavljenom na PubMedu 17. siječnja 2007., autori navode: „U posljednjih 7 godina Medline je indeksirao više od sedam puta više publikacija koje se bave narom i Punica granatum nego svih prethodnih godina. . ” Napomenuli su da sjeme, sok, kora, list, cvijet, kora i korijen imaju farmakološko djelovanje. Zaključili su da “fitokemijsko i farmakološko djelovanje svih komponenti Punica granatum ukazuje na širok raspon kliničkih primjena za liječenje i prevenciju rak, kao i druge bolesti za koje se vjeruje da igraju važnu etiološku ulogu u kroničnoj upali.”

Cvijet strasti također obećava smanjenje visoke proizvodnje krvi reguliranjem neurotransmitera živčanog sustava koji smanjuju tjeskobu. (Passiflora incarnata) prihvaćena je za medicinsku upotrebu u Njemačkoj, Francuskoj i drugim europskim zemljama za liječenje živčane anksioznosti, a jednom je odobrena kao sedativ i pomoć za spavanje bez recepta u Sjedinjenim Državama. Godine 2006. FDA ga više nije priznavala kao učinkovita jer nijedna američka tvrtka nije dostavila podatke o sigurnosti i učinkovitosti kako je zahtijevala FDA, pa je odbijen kao lijek bez recepta.

Iako je cvijet strasti autohtona američka biljka, više je istražen i korišten u Europi nego u Sjedinjenim Državama. U Njemačkoj, Francuskoj i drugim europskim zemljama prihvaćen je za liječenje živčane anksioznosti. Standardizirani proizvodi od pasiflore sadrže flavonoide kao primarni kemijski marker. Dok se flavonoidi općenito smatraju najaktivnijim komponentama biljke, znanstvenici nisu uspjeli točno odrediti pojedinačni kemijski spoj ili skupinu spojeva odgovornih za njegovo sedativno djelovanje.

Pasiflora povećava razinu neurotransmitera poznatog kao gama-amino maslačna kiselina (GABA), koji smanjuje aktivnost živčanih stanica u mozgu, uzrokujući opuštanje i ublažavanje tjeskobe. Sadrži kemikalije poznate kao harmala alkaloidi, za koje se smatra da blokiraju enzim uključen u depresiju.

Pilot randomizirano kontrolirano ispitivanje koje je uspoređivalo učinkovitost ekstrakta Passiflore s oksazepamom u liječenju generaliziranog anksioznog poremećaja (GAD) pokazalo je da je ekstrakt Passiflore učinkovit u liječenju GAD-a, bez značajne razlike između njegove učinkovitosti i oksazepama. Prednost uočena s ekstraktom Passiflora bila je u tome što je bilo manje problema povezanih s smanjenjem učinkovitosti.

Svatko doživljava tjeskobu. To je normalna reakcija tijela na neizvjesnost, nevolje, osjećaj nespremnosti ili percipiranu, očekivanu ili zamišljenu opasnost ili nadolazeću situaciju. Normalna anksioznost može biti dobra stvar. Pomaže motivirati osobu koja dobro radi pod pritiskom, što rezultira povećanom produktivnošću. Ali kada su tjeskoba i zabrinutost pretjerane bez razloga, to je znak anksioznog poremećaja kao što je GAD.

Osobe s GAD-om, poput onih u gornjoj studiji, doživljavaju patološku anksioznost, koja je pretjerana, kronična i obično ometa njihovu sposobnost funkcioniranja u normalnim svakodnevnim aktivnostima i nije izazvana bilo kojim specifičnim subjektom ili situacijom. Čini se da cvijet strasti pomaže u oslobađanju od stresa ne samo kod osoba s normalnom anksioznošću, već i kod onih s GAD-om.

Iako postoje mnogi lijekovi za krvni tlak i prirodne terapije (kao što je Melaleuca’s Prostolic) i pomažu u smanjenju i održavanju zdravog krvnog tlaka, najbolja obrana vašeg tijela od visokog krvnog tlaka i kardiovaskularnog rizika počinje promjenom načina života. Vrijeme za promjene je sada, bez obzira na vaše godine.

Počnite jesti zdravu prehranu svježeg voća i povrća, nemasnih mliječnih proizvoda, cjelovitih žitarica i druge hrane koja je zdrava za srce. Smanjite unos soli i izbjegavajte prerađenu hranu koja uništava kalij i općenito ima visoku razinu soli koja vašem tijelu dodatno uskraćuje ovaj vitalni nutrijent. Puno vježbajte, ograničite unos alkohola i ne pušite.

Vaš krvni tlak raste kako vaša težina raste, ali gubitak samo 10 posto tjelesne težine tijekom šestomjesečnog razdoblja može sniziti krvni tlak i smanjiti rizik od razvoja dijabetesa, dva glavna čimbenika rizika za srčane bolesti. Oni koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu i već imaju hipertenziju vidjet će najveći učinak od 10-lb. gubitak težine.

Znanstvena izjava American Heart Association iz veljače 2006.:

“S obzirom na kontinuiranu epidemiju bolesti povezanih s krvnim tlakom i sve veću prevalenciju hipertenzije, opravdani su napori za smanjenje krvnog tlaka u nehipertenzivnih i hipertenzivnih osoba. Kod osoba bez hipertenzije promjene u prehrani mogu sniziti krvni tlak i spriječiti hipertenziju. nekomplicirani stadij Kod hipertenzije (sistolički krvni tlak 140 do 159 mm Hg ili dijastolički krvni tlak 90 do 99 mm Hg), promjene u prehrani služe kao početni tretman prije terapije lijekovima . Smanjen unos soli može dodatno sniziti krvni tlak. Trenutačni izazov za pružatelje zdravstvenih usluga, istraživače, državni dužnosnici i šira javnost razvijaju i provode učinkovite kliničke i javnozdravstvene strategije koje dovode do trajnih promjena u prehrani među pojedincima i općom populacijom.”

Nove smjernice za liječenje visokog krvnog tlaka

Danas u liječenju visokog krvnog tlaka ističu se način života koliko i medicina. Pristupi snižavanju krvnog tlaka također mogu uključivati korištenje alternativnih lijekova uz tradicionalne lijekove.

Drugim riječima, samo oslanjanje na lijekove sada se zamjenjuje sveobuhvatnijim metodama upravljanja bolestima.

Jedan od središnjih dijelova ovog pristupa je zamjena sjedilačkog načina života aktivnijim. Tjelesna aktivnost je vrlo korisna u smanjenju hipertenzije.

Povećanje razine vaše kondicije ima mnoge prednosti, uključujući približavanje krvnog tlaka normalnom. Naravno, vježbanje treba izvoditi pod liječničkim nadzorom, osobito ako je pacijent vodio sjedilački način života.

Vježbanje također smanjuje višak kilograma, što je još jedan faktor koji podiže krvni tlak iznad normalne razine. Postoji jaka korelacija između pretilosti i hipertenzije, a potonju se često može kontrolirati brigom za prvu.

Stres je veliki čimbenik u životima većine ljudi danas. A stres može značajno doprinijeti hipertenziji. Stoga suvremeno liječenje hipertenzije uključuje podizanje svijesti pacijenata o čimbenicima koji pridonose razini stresa.

Također su poučeni kako bolje upravljati tim stresorima. To uključuje bolje upravljanje stresnim situacijama, kao i upravljanje unutarnjim reakcijama pacijenata na stres. Potonje može uključivati, ali nije ograničeno na, jogu, meditaciju i vježbe opuštanja.

Mnogi stresori se ne mogu eliminirati, ali se mogu uspješno smanjiti. Za kontrolu visokog krvnog tlaka potrebno je upravljati stresom na poslu i kod kuće.

Zdrava prehrana je, naravno, neophodna za hipertoničare. Savjetuje im se izbjegavanje prekomjernog unosa mliječnih proizvoda i soli. Krvni tlak se može puno lakše kontrolirati ako se pravilno provodi dijeta.

Konzumacija alkohola treba biti umjerena ili eliminirana. Sada, postoje neki dokazi da alkohol u malim količinama zapravo može biti koristan za tijelo. Međutim, kontinuirana prekomjerna konzumacija alkohola značajno opterećuje mnoge organe u tijelu, pa tako i srce. Dio problema proizlazi i iz velike količine alkohola, pogotovo ako se konzumira pivo.

Utvrđeno je da namirnice poput češnjaka i luka kao i neke biljke pomažu u snižavanju krvnog tlaka. Za biljke koje sadrže aminokiselinu zvanu L-arginin se kaže da su korisne u tu svrhu. Primjena alternativnih lijekova smije se provoditi samo pod odgovarajućim nadzorom.

Postoje i noviji lijekovi za kontrolu visokog krvnog tlaka, uključujući blokatore kalcijevih kanala. Neki od ovih lijekova učinkovito suzbijaju nuspojave uzrokovane lijekovima.

Liječenje visokog krvnog tlaka razvilo se u dobro zaokružen pristup koji se oslanja na više od lijekova za rješavanje ovog stanja.

Nova tehnologija donosi poboljšanu dijagnozu srčanih bolesti

Bolest srca je vodeći ubojica Amerikanaca. Prema American Heart Association, više od 13 milijuna Amerikanaca je pogođeno i, kada se dijagnosticira srčana bolest, ključna je uporaba najbolje dostupne medicinske slikovne tehnologije.

Donedavno je dijagnosticiranje srčanih bolesti bilo teško bez skupe i invazivne kirurgije, posebno za pacijente s malo ili nimalo srčanih bolesti.

Ali sada je nova tehnologija medicinskog snimanja uvelike poboljšala područje računalne tomografije ili CT skeniranja, koji daju 3-D slike unutarnjih dijelova tijela, uključujući srce, mozak i druge organe, kako bi se postavila neinvazivna dijagnoza bolesti srca pa čak i mazi brže i točnije. .

Kao i kod većine medicinskih slikovnih postupaka, kvaliteta slike je ključna. Ako skenirana slika ne prikazuje jasno sve male detalje, dijagnoza možda neće biti tako točna. A današnja najnovija CT tehnologija omogućuje liječnicima ne samo da vide stvari koje nikada prije nisu vidjeli, što znači da pacijenti dobivaju najtočniju moguću dijagnozu, već i provode brže preglede kritično bolesnih pacijenata kojima je možda teško ostati mirni dulje vrijeme .

Na primjer, novi Toshiba Aquilion 32 CFX višeslojni CT sustav trenutno je najbolji skener rezolucije u industriji dostupan za kardiovaskularne slike, stvarajući 32 kriške detaljnih slika debljine do 0,5 milimetara.

Pomoću ove nove opreme proizvodi se detaljna trodimenzionalna slika tako da liječnici mogu vidjeti srce iz gotovo bilo kojeg kuta, što rezultira većim povjerenjem u dijagnosticiranju srčanih bolesti i abnormalnosti.

Neizbježno, bolja dijagnoza dovodi do boljeg liječenja. Kako postajemo svjesniji opasnosti od srčanih bolesti, trebali bismo biti svjesni i medicinske tehnologije koja je dostupna našim liječnicima. Kada biste imali priliku posjetiti liječnika s pristupom najnovijoj tehnologiji medicinskog snimanja u usporedbi s drugim liječnikom s pristupom zastarjeloj tehnologiji, što biste preferirali?

Možete biti bolje informirani pacijent. Pitajte svog liječnika o kvaliteti opreme za snimanje na kojoj ćete biti skenirani.

Oporavak od operacije na otvorenom srcu posao je s punim radnim vremenom

Sada ste kući iz bolnice, a dok je proces ozdravljenja uvelike u tijeku, inače ne biste dobili otkaz, još ima milja. Čini se da ima toliko uputa za pamćenje. Jednostavno nećete moći učiniti puno u prvih nekoliko tjedana, a u nekim slučajevima i više. Neću ovo podcijeniti. Da, optimističan pristup bolničkog medicinskog osoblja možda vas je poslao valcer kući i uzbudljivo je napustiti bolnicu u kojoj ne smijete prespavati cijelu noć. Ipak, vraćate se kući vrlo umorni, s rasporedom lijekova za liječenje, vjerojatno spremnikom kisika, i možda ponavljajućim nepravilnim otkucajima srca ili drugim komplikacijama koje ostaju neriješene. Sada je vrijeme da se posvetite teškom poslu oporavka. Naizmjenični odmor i vježbanje, a prije svega strpljenje s fizičkim i emocionalnim iskušenjima koja su pred vama, vaš je zadatak sljedećih nekoliko tjedana.

Vi i vaš skrbnik općenito ćete biti sami, osim ako vaša posebna situacija ne zahtijeva plan liječenja koji uključuje postoperativne posjete medicinskoj sestri kod kuće. Čak i ako je to slučaj, sada je vrijeme da pregledate sve smjernice koje vam je dao vaš bolnički medicinski tim o tome čega morate biti svjesni.

Za većinu nas je težak izazov oporaviti se od trenutka kada napustimo bolnicu dok ne budemo izliječeni i dovoljno jaki da se upišemo u lokalni rehabilitacijski program. To je jedan od razloga zašto moja knjiga premošćuje ovaj jaz jer je tako malo medicinske pomoći usmjereno na razdoblje oporavka koje traje četiri do osam tjedana. Mislili smo da je prolazak kroz operaciju najveća prepreka. Međutim, prepreka je veća kada smo sami kod kuće i nemamo puno napretka da bismo mogli dovoljno brzo prijaviti – a bez svih onih bolničkih stručnjaka na koje se možemo osloniti.

Svaki oporavak je drugačiji. Ako vam kažu da očekujete poboljšanje “dva dana unaprijed, jedan dan unatrag”, možda ćete biti razočarani jer ćete umjesto toga doživjeti samo jedan dobar dan (razdoblje energičnog duha) nakon čega slijede dva, tri ili čak četiri dana običnog osjećaja loše. Čak i ispunjavanje zadaće povećanja vremena hodanja s pet minuta na deset minuta dnevno može se u početku činiti nepremostivim zadatkom. Također možete ulaziti i izlaziti iz privremene depresije. (U mom slučaju, želio sam da medicinsko osoblje na otpustu istakne psihološke izazove oporavka, a ne samo fizički stres.) Ili se možete osjećati “isključeno” i misliti da ste možda zaraženi virusom. To bi mogao biti slučaj, ali osjećaj loše može biti posljedica i drugih stvari: možda ste postali anemični (kao i ja); možda imate alergijsku reakciju; možda vas je sustigao nedostatak sna – postoji mnogo mogućnosti. Znajte da svi prolaze kroz malodušje, ali daleko bolje će proći oni koji su informirani da očekuju uspone i padove.

Objavljeno dana